Turmeric
Curcuma longa
Ginger family (Zingiberaceae)




The stories related to this plant are still being edited.
Themes
The Botanical Gardens Association cannot take any responsibility for any adverse effects of the use of plants. Always seek the advice of a professional before using any plant medicinally. Always seek the advice of a professional before using any plant medicinally.

Uit de wortelstok wordt de specerij kurkuma of koenjit gewonnen. De smaak van de wortel is licht bitter met een peperachtig aroma.

In Aziƫ wordt kurkuma al duizenden jaren gebruikt als medicijn tegen allerlei ziektes. Er wordt onderzoek verricht naar de werking van de plant in de bestrijding van de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

De wortelstok wordt als culinaire kleurstof gebruikt om rijst, drank, margarine en kaas mee te kleuren.

In Maleisiƫ wordt het onderlichaam van vrouwen na een bevalling ingesmeerd met geelwortel ter bescherming van moeder en kind tegen boze geesten en vanwege genezende werking.
Details
Description: | Herb, to 1 m. |
---|---|
Distributions: | Native origin unknown; cultivated throughout tropical asia. |
Year cycle: | Perennial (trees and shrubs included) |
Hardiness: | 50 - 59 f (heated glasshouse - subtropical) |
Flower color: | White, green, purple |
Notes on flowers: | Witgroene bloemen, soms met paars. |
Sources
https://nl.wikipedia.org/wiki/Curcuma_longa,W. van Beek - 1992: De plant achter de specerij.