Nationaal Bomenmuseum Gimborn
Het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn bezit een wereldberoemde collectie bomen en struiken uit alle delen van de wereld. Ze zijn in de loop van vele jaren verzameld voor wetenschappelijk onderzoek tijdens expedities of als zaad geruild met andere arboreta of botanische tuinen. Sommige planten zijn erg zeldzaam. Het arboretum probeert deze planten voor de toekomst te bewaren voor publiek en wetenschap.
Met 27 ha is het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in de Doornse bossen op de Utrechtse Heuvelrug een van de grootste botanische tuinen in Nederland. Het arboretum, een uit de hand gelopen liefhebberij van inktmagnaat Max von Gimborn die het park in 1924 stichtte, werd in de tweede helft van 20e eeuw door de universiteit van Utrecht gebruikt voor educatie en onderzoek. Nu wordt het park beheerd door de Stichting Von Gimborn arboretum.
Met een grote collectie van ruim 3.000 bomen en struiken, waaronder veel cultuurvariÎteiten die alleen in Doorn te vinden zijn, vormt het Von Gimborn arboretum het Nationaal Bomenmuseum.
Esdoorns, Erica's, essen, hemlocksparrren en verschillende bloeiende heesters vormen waardevolle collecties die zijn aangesloten bij de Nationale Plantencollectie. In het arboretum, dat is aangelegd als een landschapspark, wordt o.a. het bosecosysteem met alles wat er in, op, onder en om de bomen groeit onder de aandacht gebracht.
Also in this garden
- Rondleidingen. Voor gezelschappen van 10 tot 100 gasten zijn op aanvraag rondleidingen mogelijk met desgewenst een kop koffie of thee met taart of een lunch.
- Bijeenkomst buiten. Een teambuilding, vergadering, lunch of diner in een inspirerende bomentuin waar mensen tot zichzelf komen. Er is plaats voor gezelschappen tot 100 gasten in een grote flextent midden in het arboretum.
- Bijeenkomst binnen. Bij slechter weer is er in de loods een plezierige ruimte voor groepen tot 68 personen. De ruimte is van alle moderne apparatuur voorzien.
Meer informatie over openingstijden, toegangsprijzen, rondleidingen, verhuur en evenementen vindt u op de website van deze NVBT-tuin.